Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،، طبق برآورد‌های انجام شده در طول ۶ سال گذشته مسئولین وزارت نفت طرحی را به نام بومی سازی ۱۰ قلم کالای استراتژیک در صنعت نفت که اساس این طرح بر بومی سازی کالا‌های پر مصرف و استراتژیک صنعت نفت در داخل کشور بود در دستور کار خود قرار داد در آذر سال ۹۳ بود که اولین بار معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت از اجرای مناقصه انتخاب شرکت‌ها برای ساخت ١٠ قلم کالای راهبردی صنعت نفت تا پایان آذر همان سال خبر داد به طور که ساخت و بومی سازی نفتکش‌ها در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌تردید یکی از مهمترین حوزه‌های عمل صنعت دفاعی را می‌توان در صنایع دریایی یافت که کارکنان این سازمان مجاهدانه با وجود همه مشکلات بین‌المللی و تحریم‌های ظالمانه از عظمت و بزرگی کار‌ها نهراسیدند، این در حالی است که این صنعت راهبردی و مهم را می‌توان در تدابیر مقام معظم رهبری در خصوص حضور مقتدرانه در دریا‌ها و برافراشتن پرچم جمهوری اسلامی در پهنه اقیانوس‌ها، آب‌ها و آبراه‌های بین‌المللی جستجو کرد.

‌با خودباوری که حضرت امام خمینی (ره) و پس از آن فرمانده معظم کل قوا حضرت آیت الله خامنه‌ای در کالبد کشور ایران دمیدند، امروز کشور به توانمندی خود متکی است و روزی که دشمنان در جنگ تحمیلی سیم خاردار را هم از ما دریغ می‌کردند امروز تمام تجهیزات در حوزه‌های مختلف زمین، هوا و دریا در کشور تولید می‌شود و ایران تا حدودی در صنعت دفاعی خود‌کفا شده است.

خوشبختانه کشور در حوزه دریا جزو کشور‌هایی است که تولید محصولات کاملا به روز است و با این محصولات در دریا‌ها و اقیانوس‌ها حضور موثر داریم.

تامین ۹۰ درصدداخلی سوخت مورد نیاز نفتکش های ایرانی 

براساس این گزارش مجید کلانتری کارشناس و اقتصادان در صنعت نفت و انرژی در گفت و گو  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به اینکه کشور در حوزه و فعالیت ساخت نفتکش توانسته به خوبی عمل کند گفت: خوشبختانه متخصصان وزارت نفت در حوزه‌های ساخت و تعمیرات مشارکت فعالی دارند به گونه‌ای که ساخت بسیاری از تجهیزات نفتکش‌ها بومی‌سازی شده است.

او ادامه داد:ظرفیت‌های توسعه تجهیزات و بومی سازی نفتکش و با توجه به سیاست‌های اقتصادی مقاومتی توانسته مطلوب عمل کند.

کلانتری اضافه کرد:خوشبختانه ارتقای بهره‌وری مطابق با اصول اقتصاد مقاومتی امسال در اولویت شرکت پایانه‌های نفتی ایران قرار گرفته است.

این کارشناس مسائل اقتصاد و انرژی تصریح کرد:خوشبختانه شرکت ملی نفتکش تجربه خوبی دارد و هم اکنون ناوگان ما با مجموعه لاینر‌های متفاوت فعالیت می‌کنند.

کلانتری افزود: در بخش تامین سوخت بیش از ۹۰ درصد از نیاز ناوگان خود را از داخل تامین می‌کنیم، ضمن آن که در حوزه تعمیر و نگهداری کشتی‌ها نیز ملزومات عمومی از داخل تامین می‌شود.

بر اساس این گزارش تردد در دریا هم مانند خطوط هوایی دارای اسم و رسم خاص خودش است به طوری که محدوده گسترده و دور از دسترس و زیبایی است که کشتی‌ها با انواع مقصد‌ها و دلایل مختلف در آن تردد دارند. اگرچه بسیاری از بیرون این چرخه ممکن است فکر کنند آنچه از قایق و کشتی کوچک و بزرگ باری و نفتکش‌ها در این عرصه تردد دارد، قاعده‌ای خاص ندارد، اما کشتی‌ها هم همانند هواپیما‌ها خطوط مشخص دارند و در غیر این مسیر‌ها قرار نمی‌گیرند و مهمتر از همه کشتی‌ها و مالکیت و تردد آن‌ها قوانین خاص خود را دارند.

از قرن‌ها پیش که همه کشور‌ها در آب‌های آزاد دنیا تردد نداشتند و در عین حال قوانین جهانی و پذیرفته شده‌ای برای این حضور در دریا و مدل تردد و سهم هر کشور وجود نداشت، این میزان از سهم و تردد بر اساس قدرت آن کشور‌ها در ناوگان دریایی تعریف می‌شد و بر همین اساس، برداشت از دریا و مسیر‌های دریایی در انحصار چند کشور بود.

از قرن هفدهم میلادی به بعد زمزمه "دریا‌های آزاد" برای تمامی ملت‌ها شروع شد تا این انحصار‌ها و خطر‌های دریایی پایان یابد و به این ترتیب در شروع قرن بیستم قوانین دریایی در سطح بین المللی تعیین شده بود که البته همین قوانین هم در بسیاری از مواقع از جمله جنگ جهانی دوم بار‌ها نقض شد.

به طوری که همین موارد در کنار تجربیات دنیای جدید در دسترسی‌های فنی و الکترونیکی زمینه تهیه چند پیمان نامه جهانی را فراهم کرد تا در قالب آن‌ها برای دریا‌های آزاد، شرایط تردد انواع کشتی و تعهدات هر کشور در مقابل آن کشتی و باری که همراه دارد، قواعدی را تعیین کنند. یکی از این موارد تعیین شده، ایجاد قواعدی برای کشور‌های دارای پرچم در دریا بود.

درحال حاضر در کشور بیشتر از نیاز دفاعی، تجهیزات رزمی دریایی داریم و در صورت تجاوز دشمن از دریا واکنش سریع ناوگان مقتدر نیروی دریایی کشور خیره کننده خواهد بود.

براین اساس بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت بنیه دفاعی کشو و اهمیت استفاده از زیر دریایی‌ها در خلیج فارس هم اکنون زیردریایی‌های ایران اسلامی با قدرت در خلیج فارس به ماموریت‌های خود ادامه می دهند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنایع دریایی بومی سازی اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۴۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان از بعدازظهر، ۱۷ اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، مجتبی حمزه نژاد گفت: دریا بعدازظهر با افزایش سرعت باد جنوب غربی، شمال غربی در محدوده سی کیلومتر بر ساعت متلاطم خواهد شد و توصیه می‌شود شناور‌های سبک احتیاط‌های لازم را در نظر داشته باشند.

وی گفت: با توجه به فعالیت سامانه بارشی در مناطق غربی و شمالی خلیج فارس توصیه می‌شود تردد کشتی‌های تجاری به مقاصد بوشهر و خوزستان با احتیاط انجام شود.

کارشناس اداره کل هواشناسی هرمزگان گفت: آسمان استان صاف تا کمی ابری هوا همراه با غبار محلی، در بعدازظهر و شب در مناطق غربی استان و جزایر غربی با افزایش ابر پیش بینی می‌شود و احتمال رگبار پراکنده باران در برخی از مناطق استان دور از انتظار نیست.

حمزه نژاد گفت: چهارشنبه تا جمعه این هفته بر شدت باد شمال غربی در مناطق دریایی استان اضافه خواهد شد و با مواج شدن دریا، اختلال در تردد‌های دریایی نیز پیش بینی می‌شود.

وی گفت: از لحاظ دمایی نیز چهارشنبه و پنجشنبه افزایش دمای بیشینه در بیشتر مناطق پیش بینی می شود.

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور با انتقال دانشگاه‌های دریایی به هرمزگان موافقت کرد
  • پردیس دریایی دانشگاه‌های مطرح کشور به هرمزگان منتقل می‌شود
  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • طرح مطالعاتی جزایر لارک و بوموسی آغاز می شود
  • نام استقلال تغییر نمی‌کند
  • مواج شدن دریا در خلیج‌فارس با وزش بادهای جنوب غربی
  • مواج شدن دریا از امشب در خلیج فارس با وزش باد‌های جنوب غربی
  • خلیج فارس توفانی می‌شود
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان از بعدازظهر، ۱۷ اردیبهشت